Hesselagertæppet

Hesselagertæppet skal broderes efter smukke og deltaljerede akvareller af Mai-Britt Schultz og det er frivillige som skal sy de mange sting. 11 damer er for øjeblikket beskæftiget med prøvesyninger inden det egentlige broderi påbegyndes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Motiverne trykkes på stof (hørlærred) og deles i 10 strimler som senere syes sammen til et vægtæppe. Motiverne broderes med DMC broderigarn og for det meste broderes kontursting og kædesting.

Mai-Britt Schultz har sat sig grundigt ind i Hesselagers historie og nøje udvalgt de begivenheder, der skal med på tæppet, der måske kommer til at hænge i 500 år.
Hesselagertæppet bliver “en rejse” i billeder, der starter ca. år 1000 og slutter i nutiden – vor tid. Tæppet kommer til at fortælle om Hesselager Sogn, Hesselager Kirke og Johan Friis der, som rigets kansler under tre konger, fik stor indflydelse i Hesselager såvel som i resten af Danmark.

Det ca. 4 meter lange og 60 cm høje tæppe bliver dermed en bid af Danmarks historie, krydret med lidt mytologi. Der bliver meget at kigge på, for den der giver sig tid til at studere det.
Mai-Britt Schultz har udvalgt både store og små begivenheder fra tiden før kristendommens ankomst, den første dåb ved Hesselager Kirkes døbefont, til slag og krige. Fra manden der udformede Hesselagergårds berømte udseende, han der bestilte bygningen til isboder og dagligdag i kirke og sogn. Udvandringen til Amerika og bombefly på himmelen vil også blive at se, lige som årets gang i form af fugle, planter, insekter og hverdagens gøremål kommer med i motiverne.

Når tæppet er færdigt, skal det ophænges i Hesselager Kirkes Våbenhus, hvor det vil være det første man ser, når døren til kirken åbnes. Tæppet forventes færdigt om 3 år.
Ud over tæppet broderes også 14 hynder til bænkene i våbenhuset. Hynderne broderes på stramaj 4,4 med Flora wool. Til hynderne er motivet taget fra kalkmalerier i kirken.
Projektet er finansieret med 99.000 kroner fra Albanifonden og 10.000 kroner fra Nordeafonden. Også Hesselager menighedsrådet forventer at yde et økonomiske bidrag til projektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *